Pionerleir 2003

8.-13. juli på Strand leirsted

venner

kano

sol

telt

sjø

nattløp


Pakkeliste til pionerleir 2003

 • Vanlige sommerklær
 • Litt varm genser eller jakke (det kan bli kaldt om kvelden)
 • Badetøy
 • Regntøy (det kan bli regn av og til)
 • Gummistøvler (veldig lurt å ha)
 • Sko som er gode å gå i
 • Håndkle
 • Toalettsaker
 • Lommelykt (det er ingen lamper i telt)
 • Solkrem
 • Medisiner (hvis du bruker det vil vi også gjerne vite det)
 • Lesestoff, skrivesaker (hvis du liker å lese og skrive)
 • Kniv (hvis du liker å spikke)
 • Telt (husk å melde fra hvis du ikke har)
 • Liggeunderlag
 • Sovepose

Husk å sette navn på alt som er ditt, klær og andre ting!

Strand leirsted
Østerøyveien 233
3234 Sandefjord
mobilkontakt til leiren: 90055176 og 90069469

Årets pionerleir er som vanlig i andre uka i juli, vi har bestilt strålende sol, svalende vind og godt krabbefiske. Vi er klare for en uke i telt med bading, trampoline, kanopadling, myggstikk og skrubbsår sammen med pionerer fra 6-15 år. Leiren går parallelt med Rød Sommerleir 2003.

På pionerleir treffer du andre barn og ungdommer som liker å være ute om sommeren. Pionerleir er ikke bare sommerferie, men også ferie fra hverdagen med stress om at alle skal være sånn eller sånn. På pionerleir er du den du sjøl vil være, og alle har ansvar for at alle har det bra. Du sover i telt sammen med andre på din egen alder, maten lages av kokkene på stedet og det er eget dusjhus. Noen av de som er på pionerleir har foreldre som er på Rød Sommerleir, noen har foreldre som jobber denne uka, og noen kommer bare sammen med venner.

Hva skjer på leiren? (- kommer jeg til å kjede meg?)

De vanlige pioneraktivitetene står på programmet med mye uteaktivitet, både bading og leking. En dag blir det øytur, hvor alle drar ut med kano til en øy i nærheten, de eldste pionerene får overnatte på øya.

Nattløp med lommelykt gjennom skogen midt på natta står også på planen, med boller og kakao som avslutning. Den Store Voksenprøven er pionerenes egen natursti som de voksne må komme seg gjennom, her kan det bli stående synging i kano, ansiktsmaling, svampkasting eller hva dere enn finner på.

Fotballkampene, hvor pionerer spiller mot voksne er en årviss tradisjon, alle som vil spiller med, og de andre jobber for å være den beste heiagjengen. I år fortsetter vi med De Store Pionerlekene som etter hvert har blitt tradisjon, hvor du kan få vist hva du kan innenfor litt annerledes idrettsgreiner. Hvor god er du i spagettikast på blink, rosinspytting, bygging av menneskeskulpturer og kle på deg så mange plagg som mulig på kort tid?

PS: Du kommer ikke til å kjede deg!

Temaene vi tar opp er

Gruppene

Pionerleiren er delt i 3 grupper etter alder. Gruppene finner sine egne navn den første dagen på leiren, og de lager sine egne flagg og slagord.

Hvis du kommer med en venn og dere tilhører ulike aldersgrupper, så kan den eldste bytte nedover. For barn som er under skolealder, kan det gjøres unntak hvis foreldrene er på Rød Sommerleir 2003.

Lederne

Vi som er pionerledere er ungdommer og unge voksne med mange års erfaring fra pionerleir og annet arbeid med barn og unge. Vi legger vekt på å bygge opp et miljø hvor det er rom for alle, og hvor det er lov å være seg sjøl.

Praktiske opplysninger

Når du melder deg på, vil du få tilsendt et brev med påmeldingsskjema, noen leirregler og liste over hva du trenger å ta med deg (bare vanlige sommerting, det trengs ikke noe spesialutstyr). Prisen for årets leir er 1.000 kroner. Da er alt på leiren inkludert, men reiseutgiftene kommer i tillegg. For søsken gjelder det rabatter. For de som reiser uten foreldre har vi felles avreise fra Oslo, men vi kan også skaffe reisefølge fra andre deler av landet.

Men jeg kjenner jo ingen ...?

Vi veit at det ikke alltid er like greit å skulle komme på leir med masse nye folk og nye ting som skjer. Man veit liksom ikke helt hvordan ting blir, man tenker at alle de andre kjenner hverandre og at de sikkert har vært med på alt dette tusen ganger før. Sånn er det ikke ...!

Hvert år kommer det nye pionerer på leir, som ikke kjenner noen fra før og de får fort nye venner. Den første dagen bruker vi masse tid til å bli kjent, og vi passer på at ingen faller utenfor.

Til foreldre/ foresatte

Hvis du/dere ikke har sendt et barn på pionerleir før, så har dere kanskje flere spørsmål enn denne lille presentasjonen kan svare på. Vi tar gjerne imot telefoner, og svarer så godt vi kan. Vi som har vært ledere gjennom mange år, mener pionerleir er et flott feriealternativ for barn i perioder når foreldrene jobber, eller hvis foreldrene er på Rød Sommerleir 2003. For deg som veit at du skal på Rød Sommerleir, vil vi minne deg om at pionerleir er et selvstendig tilbud for barna. Dette betyr at de følger pioneropplegget, men det er også sånn at fritid for voksne faller sammen med frilektid for barna hver dag i forbindelse med pauser etter måltidene.

For mer informasjon: